Over mijzelf 

 

Mijn naam is Suzanne, ik ben 32 jaar en woon samen met mijn drie katten in Ermelo. Ik ben healer, heks, (paarden)coach en aroma therapeut . Mijn hobby’s zijn dansen (salsa), lezen, wandelen, mediteren, creatief bezig zijn, reizen en natuurlijk de paarden. Op mijn zevende ben ik begonnen met paardrijlessen op een manege. Ik was het niet eens met de manier waarop er met paarden om werd gegaan en had het gevoel dat ik het met mijn eigen paarden later anders zou doen. Op mijn zestiende kreeg ik een verzorgpaard, Rolls Royce. Een lieve alpha-merrie van 15 jaar. Met haar kreeg ik de kans om een eigen manier te vinden om met paarden om te gaan, vanuit respect en vertrouwen. Met behulp van de boeken van Klaus Ferdinand Hempfling begon ik mezelf een nieuwe manier van rijden aan te leren vanuit lichaamstaal en balans, samenwerken en ‘dansen’ in plaats van het paard je wil opleggen. Na het lezen van de boeken van Linda Kohanov, wist ik wat ik met mijn leven wilde gaan doen, mensen helpen met behulp van paarden.

 

Op 20-jarige leeftijd kreeg Royce een acute blindedarmontsteking en moesten we haar laten inslapen. Tijdens een reading met haar kreeg ik een belangrijke laatste boodschap: “Leer de nieuwe generatie hoe je met dieren hoort om te gaan. Leer de kinderen weer gebruikt te maken van hun oerinstinct. Leer ze plezier te hebben in het rijden op zich, leer ze weer één te zijn met de natuur in al zijn facetten”. Royce heeft me heel veel geleerd over de verbinding die er kan ontstaan tussen mens en dier, zowel met rijden als in het contact.

 

Hierna ging ik op zoek naar een eigen paard, Scooby een merrie van 5 jaar kwam in 2011 op mijn pad. Ze bleek al snel erg onzeker te zijn en vandaar uit soms heel dominant. Ze hield veel spanning vast, maakte nauwelijks contact en kon ineens ontploffen. Een lange weg volgde naar wat zij nodig had om zekerder te worden en hoe ik kon groeien om haar dat te geven. Met pieken en dalen, sprongen vooruit maken om vervolgens weer opnieuw te moeten beginnen. Scooby is ondertussen 16 jaar en heeft me veel geleerd. Je tijdens het grondwerk verbinden met je paard, samen dansen in balans vanuit je eigen energie en lichaamstaal. En vooral het niet-nastreven van doelen en prestaties, maar genieten van het samenzijn vanuit vertrouwen in plaats van controle en luisteren naar je gevoel en intuïtie. 

 

Al deze lessen bleken niet alleen waardevol te zijn in het werken met paarden maar ook toepasbaar in het dagelijks leven. Ik werk veel in vrijheid met haar. Je paard de vrijheid geven betekent ook dat je zelf moet leren om vrij te zijn. Vrij om te zijn wie je werkelijk bent en je niet te laten leiden door oordelen en verwachtingen van anderen maar ook van jezelf. Vrij zijn om te doen wat je écht wilt doen in onze hectische en stressvolle cultuur. Scooby heeft haar balans gevonden en heeft zich door haar gevoeligheid bewezen als een ware leermeester om mensen te helpen persoonlijk te groeien tijdens onze coaching sessies. We kijken er naar uit om ook jou verder te helpen op jouw pad!

 

Naast het werken met de paarden ik me ook veel verdiept in de wereld van de 'alternatieve' geneeskunde en coaching. Vanuit al deze interesses ben ik in 2020 een heksenopleiding gaan doen, een manier van leven die helemaal bij mij past en ik me inmiddels eigen heb hebt gemaakt. Zoals je ziet vindt ik een hoop dingen interessant en blijf ik het leuk vinden om me telkens in wat nieuws te verdiepen en bij te leren. Ook als je niks met paarden hebt, kan ik je op wellicht op een andere manier een stukje verder helpen bij jouw ontwikkeling!  

 

Opleidingen/cursussen

 

2021 Opleiding toegepaste stressologie, Centrum voor stressologie

2021 Familie-opstellingen en bewustzijn, Awake en Alive

2020 Heksenopleiding, Weerspiegeling

2020 Update Centered Riding, Alona 

2019 Opleiding aromatherapie, Civas

2019 Instructeurstraining Centered Riding level 1, Alona

2018 Cursus aromatherapie voor dieren, Dier in Balans 

2018 Opleiding speltherapie, Civas

2017  BHV training voor paardencoaches, Bloemendal

2017  Kennismakingsdag essentiële oliën voor paarden, Saskia Soebrati

2017  Basisworkshop 'cranio-sacraal therapie voor paardeneigenaren', Praktijk Natuurlijk

2016  Workshop 'versterk jezelf en jouw paard en ga verder als een gouden team!', Praktijk Natuurlijk

         & Blijpaard

2016  Symposium Rupert Isaacson: 'The Horse Boy Method' & 'The Movement Method' 

2016  Workshop Raindrop therapie voor paarden, Blijpaard

2016  Basisworkshop 'fonoforese', Body Soul Tuning

2015  Workshop ‘wichelroede, pendel en biotensor’

2015  Workshop 'animal communication', Margrit Coates

2014  Workshop 'animal healing', Margrit Coates

2014  Workshop 'de kracht van de kudde, leiderschap voor de 21e eeuw' Linda Kohanov

2014  Workshop 'healing voor paarden', praktijk Manipura

2014  Opleiding healing voor dieren, praktijk dierenpraat

2013  Workshop 'equine healing masterclass', Margrit Coates

2013  Workshop 'paard en kind', KidWise

2012  Workshop 'advanced equine healing', Margrit Coates

2011  Workshop 'chakra healing for horses', Margrit Coates

2010 – 2011  Spirit of Epona jaartraining

2010 – 2011  Master Kinder- en Jeugdpsychologie

2007 – 2010  Bachelor Psychologie