Aromatherapie

 

Bij aromatherapie wordt gebruik gemaakt van essentiële oliën. Essentiële oliën zijn extracten van kruiden, bloemen, zaden, hout, hars of wortels. Deze extracten bevatten de geneeskrachtige eigenschappen van de planten die bij aromatherapie worden toegepast. De oliën kunnen worden ingezet bij zowel fysieke, mentale als emotionele problemen. Dit gebeurt op verschillende manieren. De manier die ik het meest gebruik is de oliën op de huid inmasseren. Omdat etherische oliën te geconcentreerd zijn om veilig direct op de huid aan te brengen verdun ik deze met een basisolie. Een andere manier is om de geur van de olie in te ademen met bijvoorbeeld een aroma diffuser of  een druppel van de olie op het halster je paard te doen (hierbij opletten dat er geen contact met de huid is). Ten slotte wordt er soms voor gekozen om de olie in te nemen (gemengd met bijvoorbeeld honing), maar hierbij moet je goed weten wat je doet. Dit kan niet met alle oliën en onverdund kan dit brandwonden in de slokdarm veroorzaken. Doe dit nooit zonder het advies van een ervaren aromatherapeut. 

 

Tijdens een healing maak ik gebruik van de oliën om de behandeling te versterken door de olie in te masseren, te verstuiven of een druppel op mijn handen te doen. Ook is het mogelijk om een persoonlijke olie te laten uitzoeken voor je paard of voor jezelf. Dit doe ik met behulp van een pendel of biotensor. Fijn om bijvoorbeeld na een behandeling je paard nog een tijdje zelf te kunnen ondersteunen, of je zelf na een coaching sessie. Maar ik kan ook een olie voor je samenstellen los van een behandeling of sessie. Er wordt gewerkt met de essentiële oliën van Young living, Sjankara, Primavera en de Groene Linde.

 

Etherische Oliën

 

Wil je meer weten over een specifieke etherische olie?

Klik op een van onderstaande oliën en kom meer te weten over de fysieke, emotionele en mentale werking ervan en mijn eigen ervaringen hiermee. 

 

Basilicum

 

Bergamot

 

Ceder

 

Cipres

 

Citroen

 

Eucalyptus

 

Gember

 

Geranium

 

Grapefruit

 

Grove Den

 

Jasmijn

 

Jeneverbes

 

Kamfer

 

Kamille

 

Kruidnagel

 

Laurier


Lavendel


Lemongrass

 

Limoen

 

Mandarijn


Marjolein

 

Mirre


Oregano


Patchouli

 

Pepermunt

 

Rozemarijn

 

Salie

 

Sinaasappel

 

Tea Tree

 

Tijm

 

Venkel

 

Wierook


Wintergreen

 

Ylang Ylang